Hipu

Komputer Pareum sacara acak? 15 Cara pikeun Ngalereskeun

Dipasang dinaPanungtungan diropéa: 16 Pebruari 2021

Lamun nuju nyanghareupan shutdowns acak atawa restarts lajeng ulah salempang sabab kadang Windows restarts atawa shutdown PC pikeun masang apdet penting, Antivirus ngalakukeun ieu ngajaga sistem Anjeun tina virus atawa inféksi malware, jsb Tapi lamun shutdowns acak atawa restarts anu sering. lajeng ieu bisa jadi masalah. Bayangkeun komputer anjeun pareum sacara acak unggal jam, éta mangrupikeun masalah anu ngaganggu anu disanghareupan ku pangguna.

Kumaha carana ngalereskeun komputer pareum sacara acak

Seuseueurna komputer dirancang pikeun mareuman sacara otomatis upami suhu sistemna dugi ka 70 dugi ka 100 derajat Celsius. Dina basa sejen, lamun PC Anjeun overheating mangka éta bisa jadi akar ngabalukarkeun shutdowns acak. Tapi masalah ieu teu ngan dugi ka hiji sabab, aya bisa jadi rupa-rupa alesan naha komputer shuts turun acak.

eusi[ nyumput ]

Naha komputer kuring pareum tanpa peringatan?

Sababaraha panyabab sanésna anu anjeun nyanghareupan masalah ieu nyaéta catu daya lepat (PSU), kagagalan hardware, masalah sareng UPS, virus atanapi inféksi malware, file sistem tiasa rusak, jsb. Kumaha Ngalereskeun Komputer Pareum sacara acak kalayan bantosan pituduh ngungkulan anu didaptarkeun di handap ieu.

Kumaha carana ngalereskeun komputer pareum sacara acak

Pastikeun pikeun nyieun titik balikkeun ngan bisi aya nu lepat.

Métode 1: Pariksa masalah Overheating

Upami CPU anjeun panas teuing kanggo waktos anu lami, éta tiasa nyababkeun seueur masalah, kalebet pareum ngadadak, kacilakaan sistem atanapi malah gagal CPU. Nalika suhu idéal pikeun CPU nyaéta suhu kamar, suhu anu langkung luhur masih tiasa ditampi pikeun waktos anu pondok. Janten anjeun kedah mariksa naha komputer anjeun panas teuing atanapi henteu, anjeun tiasa ngalakukeun éta ku nuturkeun pituduh ieu .

Kumaha Mariksa Suhu CPU anjeun dina Windows 10 | Fix Komputer Pareum sacara acak

Lamun komputer overheats lajeng Komputer pasti pareum alatan isu overheating. Dina hal ieu, anjeun kedah ngalayanan PC anjeun sabab ventilasi panas tiasa diblokir kusabab lebu kaleuleuwihan atanapi kipas PC anjeun henteu jalan leres. Dina naon waé, anjeun kedah nyandak PC ka pusat perbaikan jasa pikeun pamariksaan salajengna.

Métode 2: Pariksa Power Supply

Pasokan Daya anu lepat atanapi gagal biasana nyababkeun Komputer pareum sacara acak. Kusabab konsumsi kakuatan tina hard disk teu patepung, éta moal meunang cukup kakuatan pikeun ngajalankeun, sarta salajengna, Anjeun bisa jadi kudu ngabalikan deui PC sababaraha kali saméméh éta bisa nyandak kakuatan nyukupan ti PSU. Dina hal ieu, anjeun panginten kedah ngagentos catu daya ku anu énggal atanapi anjeun tiasa nginjeum catu daya cadang pikeun nguji naha ieu kasus di dieu.

Pasokan Listrik Lepat

Upami anjeun nembé dipasang hardware énggal sapertos kartu vidéo teras kamungkinan PSU henteu tiasa nyayogikeun kakuatan anu diperyogikeun ku kartu grafis. Ngan samentawis cabut hardware sareng tingali upami ieu ngalereskeun masalah. Upami masalahna parantos direngsekeun maka pikeun nganggo kartu grafis anjeun kedah mésér Unit Catu Daya tegangan anu langkung luhur.

Métode 3: Cabut Hardware sareng Parangkat Lunak anu nembe dipasang

Upami anjeun nembé masang hardware énggal maka anjeun tiasa nyanghareupan pareum acak kusabab hardware énggal ieu sareng pikeun ngalereskeun masalah éta ngan ukur cabut hardware anu nembé ditambah tina PC anjeun. Nya kitu, ogé pastikeun uninstall sagala software atawa program nu mungkin geus ditambahkeun anyar.

Uninstall Apdet nu nembe dipasang

Pikeun ngahapus program anu nembe dipasang, mimitina, anjeun kedah asupkeun Modeu Aman teras tuturkeun léngkah-léngkah ieu di handap:

1. Buka Control Panel ku néangan éta ngagunakeun bar teang.

Buka Control Panel ku milarianana

2. Ayeuna ti jandela Control Panel klik dina Program.

Klik dina Programs | Fix Komputer Pareum sacara acak

3. Sahandapeun Program sareng Fitur , klik dina Nempo Apdet nu Dipasang.

Dina Program sareng Fitur, klik dina View Installed Updates

4. Di dieu Anjeun baris nempo daptar apdet Windows ayeuna dipasang.

Daptar program anu ayeuna dipasang | Ngalereskeun Windows 10 Nyangkut dina Layar Wilujeng sumping

5. Uninstall apdet Windows anu nembe dipasang anu tiasa nyababkeun masalah sareng saatos ngahapus apdet sapertos kitu masalah anjeun tiasa direngsekeun.

Métode 4: Nonaktipkeun Startup Gancang

Mimitian Gancang mangrupa fitur nu nyadiakeun leuwih gancang sapatu bot waktos Anjeun ngamimitian PC Anjeun atawa sawaktos Anjeun mareuman PC Anjeun. Ieu mangrupikeun fitur anu gunana sareng tiasa dianggo pikeun anu hoyong PC na tiasa dianggo gancang. Dina PC anyar anu énggal, fitur ieu diaktipkeun sacara standar tapi anjeun tiasa nganonaktipkeun iraha waé anjeun hoyong.

Kaseueuran pangguna ngagaduhan sababaraha masalah sareng PC na teras fitur Fast Startup diaktipkeun dina PC na. Kanyataanna, loba pamaké geus ngumbar Komputer shuts turun masalah acak ku saukur nganonaktipkeun Fast Startup dina sistem maranéhanana.

Naha Anjeun Kudu Pareuman Gancang Startup Dina Windows 10

Métode 5: Jalankeun CCleaner sareng Malwarebytes

1. Ngundeur tur masang CCleaner & Malwarebytes.

dua. Jalankeun Malwarebytes sareng ngantepkeun éta nyeken sistem anjeun pikeun file anu ngabahayakeun.

Kumaha ngagunakeun Malwarebytes Anti-Malware pikeun ngahapus Malware | Fix Komputer Pareum sacara acak

3. Lamun malware kapanggih eta otomatis bakal ngahapus aranjeunna.

4. Ayeuna lumpat CCleaner sareng dina bagian Cleaner, dina tab Windows, kami nyarankeun mariksa pilihan di handap ieu pikeun dibersihkeun:

setélan ccleaner cleaner

5. Sakali anjeun geus nyieun tangtu titik ditangtoskeun dipariksa, kantun klik Jalankeun Cleaner, sareng ngantepkeun CCleaner ngajalankeun jalanna.

6. Pikeun ngabersihan sistem Anjeun salajengna pilih Registry tab tur mastikeun handap dipariksa:

pendaptaran cleaner

7. Pilih Scan for Issue and allow CCleaner to scan, teras klik Ngalereskeun Masalah Dipilih.

8. Nalika CCleaner nanya Naha anjeun hoyong parobihan cadangan kana pendaptaran? pilih Sumuhun.

9. Sakali cadangan Anjeun geus réngsé, pilih Fix All Issues Selected.

10. Pareuman terus hurungkeun deui PC Anjeun pikeun ngahemat parobahan jeung ieu bakal Fix Komputer shuts turun masalah acak , upami henteu teras teraskeun metodeu salajengna.

Métode 6: Apdet Supir Alat anu teu dipikanyaho dina Manajer Alat

Masalah anu paling umum anu disanghareupan ku pangguna Windows nyaéta henteu tiasa mendakan supir anu pas pikeun alat anu teu dipikanyaho dina Manajer Alat. Urang sadayana parantos aya sareng urang terang kumaha frustrasina tiasa ngarawat alat anu teu dipikanyaho, janten angkat ka pos ieu pikeun manggihan drivers pikeun alat nu teu dipikanyaho dina Device Manager .

Milarian Supir kanggo Alat anu Teu Dipikawanoh dina Manajer Alat | Fix Komputer Pareum sacara acak

Métode 7: Pasang deui Supir Kartu Grafik

1. Pencét Windows Key + R lajeng ngetik devmgmt.msc sareng pencét Enter pikeun muka Manajer Alat.

2. Expand Display adapters terus-klik katuhu dina kartu grafik NVIDIA Anjeun tur pilih Uninstall.

klik katuhu dina kartu grafis NVIDIA tur pilih uninstall

3. Upami dipenta konfirmasi pilih Sumuhun.

4. Pencét Windows Key + X lajeng pilih Panél kontrol.

panél kontrol

5. Ti Control Panel klik dina Uninstall a Program.

uninstall program

6. Salajengna, uninstall sagalana patali Nvidia.

uninstall sagalana patali NVIDIA

7. Reboot sistem Anjeun pikeun nyimpen parobahan na deui ngundeur setelan ti éta ramatloka produsén urang .

Ngundeur supir NVIDIA

8. Sakali anjeun yakin yén anjeun geus dihapus sagalana, coba install deui drivers . Pangaturan kedah tiasa dianggo tanpa masalah sareng anjeun bakal tiasa Ngalereskeun Komputer shuts turun acak masalah.

Métode 8: Pareuman Pitur Balikan deui Otomatis Windows

Kasalahan Blue Screen of Death (BSOD) lumangsung nalika sistem gagal ngamimitian ngabalukarkeun Komputer anjeun balikan deui atanapi pareum sacara acak. Pondokna, sanggeus gagalna sistem lumangsung, Windows 10 otomatis balikan deui PC Anjeun pikeun cageur tina kacilakaan. Kaseueuran waktos balikan deui saderhana tiasa ngabalikeun sistem anjeun tapi dina sababaraha kasus, PC anjeun tiasa asup kana loop balikan deui. Éta naha anjeun kedah mareuman balikan deui otomatis dina gagal sistem dina Windows 10 pikeun cageur tina loop balikan deui.

Pareuman Balikan deui Otomatis dina Gagal Sistem dina Windows 10 | Komputer Pareum sacara acak

Métode 9: Robah Pilihan Daya

1. Tipe kadali dina Windows Search teras klik dina Panél kontrol tina hasil teangan.

Buka Control Panel ku milarian dina Windows search.

2. Dina Control Panel arahkeun ka Hardware jeung Sora > Power Options.

Pencét Hardware sareng Sora dina Panel Kontrol

3. Ayeuna dina pilihan Power klik dina Robah setélan rencana gigireun rencana kakuatan anjeun ayeuna aktip.

USB Selektif Nungguhkeun Setélan

4. Salajengna, klik dina Robah setélan kakuatan canggih.

Robah setélan kakuatan canggih

5. Gulung ka handap tur dilegakeun Manajemén kakuatan prosésor.

6. Ayeuna klik kaayaan processor minimum tur nyetel ka kaayaan low kayaning 5% atawa 0%.

Kembangkeun Manajemén Daya Prosesor teras Setel Status Prosesor Minimum ka 5%Lengkepkeun Manajemén Daya Prosesor teras Setel Status Prosesor Minimum ka 5%

Catetan: Robah setelan di luhur boh pikeun dipasang sareng batré.

7. Klik Larapkeun dituturkeun ku OK.

8. Reboot PC Anjeun pikeun ngahemat parobahan tur tingal lamun geus bisa ngalereskeun Komputer shuts turun acak masalah.

Métode 10: Jalankeun Memtest86 sareng Verifier Supir

Test RAM pikeun Mémori Bad

Dupi anjeun ngalaman masalah sareng PC Anjeun, utamana th e Komputer mareuman masalah sacara acak ? Aya kamungkinan yén RAM ngabalukarkeun masalah pikeun PC Anjeun. Random Access Memory (RAM) mangrupikeun salah sahiji komponén anu paling penting dina PC anjeun ku kituna iraha waé anjeun ngalaman sababaraha masalah dina PC anjeun, anjeun kedah nguji RAM Komputer anjeun pikeun mémori goréng dina Windows . Lamun séktor mémori goréng kapanggih dina RAM anjeun lajeng guna ngabéréskeun Komputer shuts turun masalah acak , anjeun bakal kudu ngaganti RAM Anjeun.

Nguji Komputer anjeun

Jalankeun Verifier Supir

Metoda ieu ngan ukur mangpaat upami anjeun tiasa asup kana Windows anjeun biasana henteu dina modeu aman. Salajengna, pastikeun pikeun nyieun titik System Restore . Lumpat Verifier supir supados Fix Komputer pareum sacara acak dina masalah Windows 10. Ieu bakal ngaleungitkeun sagala masalah supir conflicting alatan kasalahan ieu bisa lumangsung.

ngajalankeun manajer verifier supir

Métode 11: Reset BIOS ka setélan standar

1. Pareuman laptop anjeun, teras hurungkeun sareng sakaligus pencét F2, DEL atanapi F12 (gumantung kana produsén anjeun) asupkeun kana Setélan BIOS.

pencét DEL atanapi F2 konci pikeun ngasupkeun BIOS Setup

2. Ayeuna anjeun bakal kudu manggihan pilihan reset ka muatkeun konfigurasi standar sareng tiasa dingaranan Reset ka standar, Muatkeun standar pabrik, Hapus setélan BIOS, Muatan standar setelan, atanapi anu sami.

muatkeun konfigurasi standar dina BIOS

3. Pilih eta kalawan kenop panah Anjeun, pencét Lebetkeun, tur mastikeun operasi. Anjeun BIOS ayeuna bakal ngagunakeun na setélan standar.

4. Sakali anjeun asup kana Windows tingali lamun geus bisa ngalereskeun Komputer shuts turun acak masalah.

Métode 12: Reset ATX

Catetan: Proses ieu umumna manglaku ka laptop, janten upami anjeun gaduh komputer teras tinggalkeun metode ieu.

hiji . Pareuman laptop anjeun teras cabut kabel listrik, tinggalkeun sababaraha menit.

2. Ayeuna nyabut batréna ti tukangeun terus pencét & tahan tombol daya pikeun 15-20 detik.

cabut batré Anjeun

Catetan: Entong nyambungkeun kabel listrik waé, kami bakal nyarioskeun ka anjeun nalika ngalakukeun éta.

3. Ayeuna colokkeun kabel kakuatan Anjeun (batré teu kedah diselapkeun) sareng nyobian booting laptop anjeun.

4. Lamun éta boot leres lajeng mareuman laptop Anjeun. Pasang batré sareng ngamimitian deui laptop anjeun.

Upami masalahna masih aya deui mareuman laptop anjeun, cabut kabel listrik & batré. Pencét & tahan tombol daya salami 15-20 detik teras selapkeun batréna. Daya dina laptop sareng ieu kedah ngalereskeun masalah.

Métode 13: Apdet BIOS

BIOS nangtung pikeun Basic Input and Output System sareng mangrupikeun sapotong parangkat lunak anu aya dina chip mémori leutik dina motherboard PC anu ngamimitian sadaya alat sanés dina PC anjeun, sapertos CPU, GPU, jsb. hardware komputer sareng sistem operasina sapertos Windows 10.

Naon BIOS sareng kumaha ngapdet BIOS | Komputer Pareum sacara acak

Disarankeun pikeun ngapdet BIOS salaku bagian tina siklus apdet anu dijadwalkeun anjeun sabab apdet ngandung paningkatan atanapi parobihan fitur anu bakal ngabantosan parangkat lunak sistem anjeun ayeuna cocog sareng modul sistem anu sanés ogé nyayogikeun apdet kaamanan sareng stabilitas ningkat. Pembaruan BIOS henteu tiasa lumangsung sacara otomatis. Tur upami sistem Anjeun geus luntur BIOS mangka bisa ngakibatkeun Komputer dipareuman sacara acak masalah. Janten disarankan pikeun ngapdet BIOS Dina raraga ngalereskeun komputer shutting turun masalah.

Catetan: Ngalaksanakeun apdet BIOS mangrupikeun tugas anu kritis sareng upami aya anu salah, éta tiasa ngarusak sistem anjeun sacara serius, janten, pangawasan ahli disarankeun.

Métode 14: Slot Mémori Beresih

Catetan: Entong muka PC anjeun sabab tiasa ngabatalkeun garansi anjeun, upami anjeun henteu terang naon anu kedah dilakukeun mangga bawa laptop anjeun ka pusat jasa.

Coba gentos RAM dina slot mémori anu sanés teras cobian nganggo ngan hiji mémori sareng tingali upami anjeun tiasa nganggo PC sacara normal. Ogé, liang mémori bersih ngan ukur pikeun mastikeun sareng pariksa deui upami ieu ngalereskeun masalahna. Saatos ieu, pastikeun pikeun ngabersihan unit catu daya sabab umumna lebu aya dina éta anu tiasa nyababkeun beku atanapi kacilakaan Windows 10.

Slot Mémori bersih

Métode 15: Refresh atanapi Reset Windows 10

Catetan: Upami anjeun teu tiasa ngaksés PC anjeun teras balikan deui PC anjeun sababaraha kali dugi ka ngamimitian Ngalereskeun otomatis. Teras arahkeun ka Troubleshoot> Reset PC ieu> Cabut sagalana.

1. Pencét Windows Key + I pikeun muka Setélan teras klik dina ikon Update & Kaamanan.

Pencét Windows Key + I pikeun muka Setélan teras klik Update & ikon kaamanan

2. Tina ménu kénca-leungeun pilih Pamulihan.

3. Sahandapeun Reset PC ieu klik dina Mimitian kancing.

Dina Update & Kaamanan klik Mimitian handapeun Reset PC ieu

4. Pilih pilihan pikeun Simpen file abdi .

Pilih pilihan Simpen file abdi teras klik Next | Komputer Pareum sacara acak

5. Pikeun lengkah saterusna Anjeun bisa jadi dipenta pikeun nyelapkeun Windows 10 média instalasi, jadi pastikeun Anjeun geus siap.

6. Ayeuna, pilih versi Windows Anjeun teras klik ngan dina drive dimana Windows dipasang > Hapus file kuring.

ngan klik dina drive dimana Windows dipasang

7. Klik dina Tombol reset.

8. Turutan parentah dina layar pikeun ngarengsekeun reset.

Disarankeun:

Éta éta, kami ngarepkeun pituduh ieu mangpaat sareng anjeun tiasa ngalereskeun Komputer Pareum sacara acak masalahna tapi upami anjeun masih gaduh patarosan ngeunaan tulisan ieu maka punten naroskeun aranjeunna dina bagian koméntar.

Aditya Farrad

Aditya mangrupikeun profésional téknologi inpormasi anu ngamotivasi diri sareng parantos janten panulis téknologi salami 7 taun ka pengker. Anjeunna nyertakeun jasa Internét, mobile, Windows, parangkat lunak, sareng pituduh Kumaha-cara.