Hipu

Ngalereskeun Kabayang Beurit Teu Ngagulung Bener

Dipasang dinaPanungtungan diropéa: 25 Séptémber 2021

Beurit mangrupikeun salah sahiji komponén anu paling penting dina komputer anjeun. Sistem anjeun gaduh roda anu anjeun tiasa gancang ngagulung ka luhur atanapi ka handap pikeun nganapigasi dina halaman sareng dokumén. Kalolobaan waktu, ngagulung jalan mulus tur rupa. Tapi, sakapeung roda beurit anjeun tiasa kalakuanana teu teratur. Contona, roda ngagugulung beurit anjeun luncat kaluhur-handap atanapi ngagulung dina cara anu salah. Dina pituduh ieu, urang bakal ngabahas rupa-rupa metode pikeun ngalereskeun roda beurit henteu ngagulung leres dina Windows 10 PC.

Ngalereskeun Kabayang Beurit Teu Ngagulung Bener

eusi[ nyumput ]

8 Cara Ngalereskeun Roda Beurit Teu Ngagulung Bener

Kabayang mouse anjeun biasana jumps mun anjeun ngagulung ka handap. Duanana desktop sareng laptop ngalaman masalah anu sami. Bisa jadi alatan sababaraha alesan kawas masalah dina drivers, atawa touchpad laptop, atawa mouse sorangan. Janten, sateuacan ngalih ka metodeu, hayu urang cobian heula léngkah-léngkah ngungkulan dasar anu didaptarkeun di handap ieu.

Pemecahan Masalah Awal

hiji. Reboot PC anjeun: Téhnik anu dicoba sareng dites basajan ieu gampang ngabéréskeun gangguan sareng kasalahan.

2. Coba sambungkeun mouse anjeun ka a port USB béda dina sistem Anjeun. Bisa jadi aya kasalahan dina port Anjeun, nu bisa memicu a mouse gulung ka luhur jeung ka handap masalah.

3. Ngaganti batré heubeul kalawan nu anyar, lamun anjeun maké mouse nirkabel.

4. Anu pamungkas, coba gulung beurit asup sababaraha program séjén sapertos Notepad atanapi Microsoft Word. Upami éta jalan, teras aya masalah sareng aplikasi anu anjeun anggo.

Métode 1: Bersihkeun Beurit anjeun

Biasana, lebu mimiti ngumpulkeun dina sela-sela roda ngagugulung nalika anjeun parantos lami teu nganggo beurit anjeun. Ieu bakal memicu masalah ngagulung, sareng anjeun ngan saukur tiasa ngalereskeun ieu ku niup hawa kana sela-sela roda ngagugulung.

Catetan: Anjeun teu kedah muka beurit sareng ngabersihanana. Kade ulah ngaruksak sagala komponen internal beurit.

hiji. Ngan niup hawa kana sela sabudeureun kabayang ngagugulung.

2. Lamun éta henteu hasil, teras muterkeun kabayang gulung Anjeun nalika anjeun niup hawa.

3. Anjeun oge bisa make a karét pompa hawa cleaner niup hawa kana sela.

4. Ganti, Anjeun bisa make a cleaner hawa dikomprés pikeun ngabersihan liang dina beurit anjeun.

Ngabersihan Mouse Anjeun

Métode 2: Apdet Supir Mouse

Anjeun tiasa ngalereskeun masalah anu aya hubunganana sareng beurit ku cara ngapdet panggerak Beurit, sakumaha anu dijelaskeun di handap ieu:

1. Pencét éta Windows konci jeung tipe Ménéjer alat dina bar teang .

2. Ayeuna, buka Ménéjer alat ti hasil teangan, sakumaha ditémbongkeun.

Ayeuna, buka Manajer Alat tina hasil pamilarian anjeun | Kumaha carana ngalereskeun kabayang beurit henteu ngagulung anu leres?

3. Klik dina panah katuhu disapalih Beurit jeung alat nunjuk séjén .

4. Ayeuna, klik katuhu dina mouse Anjeun (Beurit anu cocog sareng HID) tur pilih Update supir , sakumaha digambarkeun.

Klik-katuhu unggal éntri dina Beurit sareng alat-alat anu sanés sareng pilih Apdet supir.

5. Salajengna, klik dina Milarian supir sacara otomatis Pikeun ngidinan Windows neangan panggerak panganyarna, sorangan.

Pilarian sacara otomatis pikeun supir Fix Mouse Wheel Not Scrolling Bener

6A. Ayeuna, panggerak bakal ngamutahirkeun ka versi panganyarna, upami aranjeunna henteu diropéa.

6B. Upami aranjeunna parantos aya dina tahap anu diropéa, layar bakal némbongan: Supir anu pangsaéna pikeun alat anjeun parantos dipasang . Klik dina Tutup pikeun kaluar tina jandela.

The-pangalusna-drivers-pikeun-anjeun-alat-geus-dipasang. Ngalereskeun Kabayang Beurit Teu Ngagulung Bener

7. Balikan deui komputer jeung pariksa lamun kabayang ngagugulung mouse jumps luhur jeung ka handap masalah geus dibereskeun.

Catetan: Upami ngamutahirkeun supir anjeun henteu masihan anjeun perbaikan, teras klik-katuhu dina éta beurit jeung arahkeun ka Pasipatan . Salajengna, pindah ka Supir tab tur pilih Roll Balik Supir pilihan. Tungtungna, klik dina OKÉ sareng balikan deui sistem anjeun.

Baca ogé: Kumaha Fix Mouse Lag on Windows 10

Métode 3: Pasang deui Supir Mouse

Upami ngamutahirkeun supir Beurit atanapi ngagulungkeun deui apdet éta henteu tiasa dianggo pikeun anjeun, teras pasang deui deui mangrupikeun alungan anu pangsaéna.

1. Ngajalankeun Ménéjer alat jeung ngalegaan Beurit jeung alat nunjuk séjén ngagunakeun léngkah-léngkah di luhur.

2. Klik katuhu dina Beurit anu cocog sareng HID tur pilih Uninstall alat , sakumaha digambarkeun di handap ieu.

Ayeuna, pilih jeung dilegakeun Beurit jeung alat ngarah séjén. Ngalereskeun Kabayang Beurit Teu Ngagulung Bener

3. Konfirmasi ajakan warning dipintonkeun dina layar ku ngaklik Uninstall .

Konfirmasi ajakan ku ngaklik Uninstall | Ngalereskeun Kabayang Beurit Teu Ngagulung Bener

4. Ngundeur sacara manual panggerak dina alat Anjeun tina ramatloka produsén urang.

5. Lajeng, nuturkeun parentah dina layar pikeun masang supir sareng ngajalankeun executable.

Catetan : Nalika masang supir anyar dina alat anjeun, sistem anjeun tiasa reboot sababaraha kali.

6. Tungtungna, balikan deui PC Anjeun sareng beurit kedah fungsina saé.

Métode 4: Robah Setélan Gulung Beurit

Anjeun tiasa ngalereskeun kabayang beurit henteu ngagulung masalah anu leres ku ngarobah éta Jumlah garis ngagulung dina hiji waktu setting. Saatos ngarobah setelan ieu, anjeun teu kudu nyanghareupan masalah ngagulung mouse ka luhur jeung ka handap. Turutan léngkah-léngkah ieu di handap pikeun ngalakukeunana:

1. Pencét éta Windows konci jeung peluncuran Panél kontrol ti dieu.

Pencét konci Windows anjeun sareng ketik Panel Kontrol dina bar teang

2. Ganda-klik on Beurit , sakumaha ditémbongkeun di handap.

Pencét mouse dina panel kontrol. Ngalereskeun Kabayang Beurit Teu Ngagulung Bener

3. Pindah ka kabayang tab dina Pasipatan Mouse jandela.

4. Ayeuna, nyetel nilai numeris ka 5 atawa saluhureuna di Jumlah garis di handap dina hiji waktu handapeun Ngagulung nangtung .

Ayeuna, setel nilai numerik ka 5 atawa saluhureuna (mana nu lumaku pikeun anjeun) dina Jumlah garis handap dina hiji waktu dina Ngagulung nangtung.

5. Tungtungna, klik dina Larapkeun > OKÉ pikeun nyimpen parobahanana.

Baca ogé: Kumaha Fix iCUE Henteu Ngadeteksi Alat

Métode 5: Nonaktipkeun Pointer Nalika Ngetik

Masalah ngagulung beurit ka luhur sareng ka handap ogé tiasa disababkeun ku pointer. Anjeun tiasa ngalereskeun ieu ku nganonaktipkeun Sumputkeun pointer bari ngetik setting, saperti kieu:

1. Arahkeun ka Panel Kontrol > Setélan beurit sakumaha anu anjeun lakukeun dina metode saméméhna.

2. Pindah ka Pilihan Pointer tab sareng pupus centang kotakna Sumputkeun pointer bari ngetik , sakumaha disorot.

Pindah ka tab Pilihan Pointer sareng pupus centang kotak Sumputkeun pointer nalika ngetik. Ngalereskeun Kabayang Beurit Teu Ngagulung Bener

3. Tungtungna, klik dina Larapkeun > OK pikeun nyimpen parobahanana.

Métode 6: Jalankeun Mouse Troubleshooter

Disarankeun pisan ngagunakeun troubleshooter Windows anu diwangun pikeun milarian sareng ngalereskeun masalah naon waé sareng hardware atanapi parangkat lunak dina PC Windows anjeun. Ieu kumaha carana ngalereskeun kabayang beurit henteu ngagulung leres ku jalan ngajalankeun troubleshooter beurit:

1. Ngaluncurkeun Panél kontrol tur nyetel Témbongkeun ku pilihan pikeun ikon badag .

2. Ayeuna, pilih nu Alat sareng Printer pilihan sakumaha ditémbongkeun.

Ayeuna, pilih pilihan Alat sareng Printer

3. Di dieu, klik katuhu dina mouse Anjeun tur pilih Ngarengsekeun masalah .

klik katuhu dina mouse anjeun sarta pilih Troubleshoot | Ngalereskeun Kabayang Beurit Teu Ngagulung Bener

Opat. Antosan pikeun sistem anjeun ngalengkepan prosés ngungkulan sareng ngalereskeun masalah, upami aya.

Antosan sistem anjeun pikeun ngarengsekeun prosés ngungkulan sareng ngalereskeun masalah upami aya

Tungtungna, pariksa naha roda beurit henteu ngagulung leres masalahna parantos dibenerkeun ayeuna.

Baca ogé: Ngalereskeun kursor atanapi pointer beurit ngaleungit dina browser Chrome

Métode 7: Apdet Aplikasi/Panyungsi (Upami aya)

Lamun nyanghareupan mouse gulung ka luhur jeung ka handap masalah ngan mun anjeun migunakeun a aplikasi husus atawa browser Google Chrome , Ngapdet aplikasi atanapi browser anu nyarios éta sareng pariksa upami masalahna parantos direngsekeun.

Métode 8: Pareuman Modeu Tablet (Upami aya)

Lamun nyanghareupan kabayang mouse teu ngagulung leres masalahna ngan mun anjeun nempo kaca web atawa gulung dokumén , coba nonaktipkeun mode tablet. Anjeun panginten tiasa ngaktipkeun fitur ieu sacara teu kahaja.

1. Pilarian pikeun modeu tablet dina Pilarian Windows bar pikeun ngatur setelan ieu.

Pilarian pikeun muka setélan Modeu Tablet. Ngalereskeun Kabayang Beurit Teu Ngagulung Bener

2. Dina Setélan tablet jandela, klik dina Robah setélan tablet tambahan .

3. Hurungkeun togél OFF pikeun Modeu tablet, sakumaha ditémbongkeun disorot.

Robah setélan tablet tambahan. Pareuman Modeu Tablet

Tip Pro: Anjeun ogé tiasa nganggo metode anu disebatkeun dina tulisan ieu pikeun ngalereskeun masalah ieu:

  • Beurit terus katirisan
  • Pencét kénca beurit teu jalan
  • Klik katuhu mouse teu jalan
  • Masalah mouse katinggaleun jsb.

Disarankeun:

Kami ngarepkeun pituduh ieu mangpaat sareng anjeun tiasa ngalereskeun roda beurit henteu ngagulung leres masalah . Hayu urang terang metodeu mana anu pangsaéna pikeun anjeun. Ngarasa Luncat ka leupaskeun patarosan sareng saran anjeun dina bagian koméntar di handap.

Elon Decker

Elon nyaéta panulis tech di Cyber ​​S. Anjeunna geus nulis kumaha-pikeun pituduh pikeun ngeunaan 6 taun ayeuna sarta geus katutupan loba jejer. Anjeunna resep nutupan topik anu aya hubunganana sareng Windows, Android, sareng trik sareng tip panganyarna.