Hipu

Fix Teu Bisa Ngirim Atawa Narima Talatah Téks Dina Android

Cobaan Instrumen Kami Pikeun Ngaluarkeun Masalah





Dipasang dinaPanungtungan diropéa: 16 Pebruari 2021

Fix Teu Bisa Ngirim Atawa Narima Talatah Téks Dina Android: Sanaos aya sababaraha aplikasi anu anjeun tiasa gampang ngirim pesen atanapi komunikasi sareng réréncangan & kulawarga anjeun, tapi kalolobaan aplikasi ieu peryogi konektipitas internét pikeun jalan. Janten alternatifna nyaéta ngirim SMS anu langkung dipercaya tibatan sadaya aplikasi olahtalatah instan pihak katilu anu sanés. Sanaos aya sababaraha mangpaat pikeun ngagunakeun aplikasi pihak katilu sapertos ngirim poto, gambar, pidéo, dokumén, file ageung sareng alit, jsb tapi upami anjeun henteu gaduh internét anu leres maka ieu moal jalanna. Pondokna, sanajan loba aplikasi olahtalatah instan geus anjog di pasar, tapi SMS téks masih mangrupa fitur penting dina handphone mana wae.





Ayeuna upami anjeun parantos ngagaleuh unggulan énggal Android telepon teras anjeun bakal ngarepkeun éta ngirim & nampi pesen téks iraha waé & dimana waé anjeun hoyong tanpa aya masalah. Tapi kuring sieun éta sanés masalahna sabab seueur jalma ngalaporkeun yén aranjeunna henteu tiasa ngirim atanapi nampi pesen téks dina telepon Androidna.

Fix Cant Kirim Atawa Narima Talatah Téks Dina Android



Sakapeung, nalika anjeun ngirim atanapi nampi pesen téks anjeun nyanghareupan sababaraha masalah sapertos anjeun henteu tiasa ngirim pesen téks, pesen anu anjeun kirimkeun henteu acan nampi ku panarima, anjeun lirén nampi pesen ngadadak, tibatan pesen sababaraha peringatan muncul. sareng seueur masalah sapertos kitu.

eusi[ nyumput ]



Naha kuring henteu tiasa ngirim atanapi nampi pesen téks (SMS/MMS)?

Nya, aya sababaraha alesan anu nyababkeun masalah, sababaraha di antarana dibéréndélkeun di handap:

  • konflik software
  • Sinyal jaringan lemah
  • Masalah pamawa sareng Jaringan Kadaptar
  • Konfigurasi salah atanapi konfigurasi salah dina Setélan Telepon anjeun
  • Pindah ka telepon anyar atanapi gentos tina iPhone ka Android atanapi tina Android ka iPhone

Upami anjeun henteu tiasa ngirim atanapi nampi pesen kusabab salah sahiji masalah di luhur atanapi alesan anu sanés, maka tong hariwang sabab nganggo pituduh ieu anjeun bakal tiasa ngabéréskeun masalah anu anjeun hadapi nalika ngirim atanapi nampi pesen téks. .



Ngalereskeun Teu Bisa Ngirim atanapi Narima Talatah Téks Dina Android

Di handap ieu dibéré metode anu anjeun tiasa ngabéréskeun masalah anjeun. Saatos ngaliwat unggal metode, uji naha masalah anjeun parantos direngsekeun atanapi henteu. Upami henteu teras cobian metode anu sanés.

Métode 1: Pariksa Sinyal Jaringan

Léngkah munggaran sareng dasar anu anjeun kedah laksanakeun upami anjeun henteu tiasa ngirim atanapi nampi pesen dina Android nyaéta mariksa file bar sinyal . Bar sinyal ieu bakal sadia di pojok katuhu luhur atawa pojok kenca luhur layar telepon Anjeun. Upami anjeun tiasa ningali sadaya bar sapertos anu diharapkeun, éta hartosna sinyal jaringan anjeun saé.

Pariksa Sinyal Jaringan

Mun aya kirang bar hartina sinyal jaringan lemah. Pikeun ngabéréskeun masalah ieu, pareum telepon anjeun teras hurungkeun deui. Ieu meureun ningkatkeun sinyal sareng masalah anjeun tiasa direngsekeun.

Métode 2: Ganti Telepon anjeun

Bisa jadi Anjeun teu bisa ngirim atawa nampa talatah teks alatan masalah dina telepon Anjeun atawa sababaraha masalah hardware dina telepon Anjeun. Janten, pikeun ngabéréskeun masalah ieu, selapkeun kartu SIM anjeun ( ti telepon masalah ) kana sababaraha telepon anu sanés teras parios upami anjeun sanggup ngirim atawa nampa talatah teks atawa henteu. Upami masalah anjeun masih aya teras anjeun tiasa ngabéréskeunana ku nganjang ka panyadia layanan anjeun sareng naroskeun ngagantian SIM. Upami teu kitu, Anjeun bisa jadi kudu ngaganti telepon Anjeun ku telepon anyar.

Ganti telepon Anjeun nu lami ku nu anyar

Métode 3: Pariksa Daptar Blok

Upami anjeun hoyong ngirim pesen tapi anjeun henteu tiasa, anjeun kedah parios upami nomer anu anjeun badé ngirim pesen henteu aya dina daptar Blok atanapi daptar Spam alat anjeun. Upami nomerna diblokir maka anjeun moal tiasa ngirim atanapi nampi pesen tina nomer éta. Janten, upami anjeun masih hoyong ngirim pesen ka nomer éta, anjeun kedah ngahapus tina daptar blokir. Pikeun ngabuka blokir nomer tuturkeun léngkah-léngkah ieu:

1.Long pencét dina nomer nu Anjeun hoyong kirimkeun pesen ka.

2. Ketok dina Buka blokir ti Menu.

  • Ketok Buka blokir tina Menu

3.A kotak dialog bakal muncul nanyakeun anjeun ngabuka blokir nomer telepon ieu. Klik dina OKÉ.

Pencét OK dina kotak dialog Buka blokir nomer telepon ieu

Saatos ngalengkepan léngkah-léngkah di luhur, nomer khususna bakal diblokir sareng anjeun tiasa kalayan gampang ngirim pesen ka nomer ieu.

Métode 4: Ngabersihan pesen anu lami

Upami anjeun masih henteu tiasa ngirim atanapi nampi pesen maka masalah ieu ogé tiasa disababkeun kusabab kartu SIM anjeun tiasa pinuh ku pesen atanapi kartu SIM anjeun parantos ngahontal wates maksimal pesen anu tiasa disimpen. Janten anjeun tiasa ngabéréskeun masalah ieu ku ngahapus pesen anu henteu kapaké. Disarankeun pikeun ngahapus pesen téks ti waktos ka waktos supados masalah ieu tiasa dihindari.

Catetan: Léngkah-léngkah ieu tiasa rupa-rupa ti alat ka alat tapi léngkah dasarna kira-kira sami.

1.Buka aplikasi olahtalatah di-diwangun ku ngaklik dinya.

Buka aplikasi olahtalatah anu diwangun ku ngaklikana

2. Klik dina ikon tilu titik sadia di pojok katuhu luhur.

Pencét ikon tilu titik anu aya di pojok katuhu luhur

3. Ayeuna ketok dina Setélan ti ménu.

Ayeuna ketok Setélan tina ménu

4. Teras, ketok dina Setélan langkung.

Teras, ketok Setélan langkung seueur

5. Dina Setélan More, ketok Talatah téks.

Dina Setélan Langkung, ketok Talatah téks

6.Klik atawa ketok dina Atur talatah kartu SIM . Di dieu anjeun bakal ningali sadaya pesen anu disimpen dina kartu SIM anjeun.

Pencét atanapi ketok Atur pesen kartu SIM

7.Now anjeun tiasa mupus sadaya pesen upami aranjeunna henteu aya gunana atanapi tiasa milih pesen hiji-hiji anu anjeun hoyong pupus.

Métode 5: Ningkatkeun Wates Pesen Téks

Upami rohangan kartu SIM anjeun ngeusi pesen téks (SMS) gancang teuing, anjeun tiasa ngabéréskeun masalah ieu ku cara ningkatkeun wates pesen téks anu tiasa disimpen dina kartu SIM. Tapi aya hiji hal anu kedah diémutan nalika ningkatkeun rohangan pikeun pesen téks nyaéta rohangan pikeun Kontak dina SIM bakal ngirangan. Tapi upami anjeun nyimpen data anjeun dina akun Google maka ieu henteu janten masalah. Pikeun ningkatkeun wates pesen anu tiasa disimpen dina kartu SIM anjeun, tuturkeun léngkah-léngkah ieu di handap:

1.Buka aplikasi olahtalatah diwangun-di ku ngaklik dinya.

Buka aplikasi olahtalatah anu diwangun ku ngaklikana

2. Ketok dina ikon tilu titik sadia di pojok katuhu luhur.

Pencét ikon tilu titik anu aya di pojok katuhu luhur

3. Ayeuna ketok dina Setélan ti ménu.

Ayeuna ketok Setélan tina ménu

4. Ketok dina wates pesen téks & layar handap bakal nembongan.

Ketok dina wates pesen téks & layar di handap ieu bakal muncul

5.Set wates ku ngagulung ka luhur & ka handap . Sakali anjeun tos nyetel wates klik dina Tombol set & wates pesen téks anjeun bakal disetel.

Métode 6: Ngabersihan Data & Cache

Upami cache aplikasi olahtalatah anjeun pinuh maka anjeun tiasa nyanghareupan masalah dimana anjeun moal tiasa ngirim atanapi nampi pesen téks dina Android. Janten, ku ngabersihan cache aplikasi anjeun tiasa ngabéréskeun masalah anjeun. Pikeun mupus data sareng cache tina alat anjeun, tuturkeun léngkah-léngkah ieu di handap:

1.Buka Setélan ku ngaklik dina ikon Setélan dina alat Anjeun.

Buka Setélan ku ngaklik ikon setélan dina alat anjeun

2. Ketok dina Aplikasi pilihan tina menu nu.

3. Pastikeun yén Saringan sadaya aplikasi diterapkeun. Lamun henteu lajeng nerapkeun eta ku ngaklik dina menu dropdown sadia di belah kénca juru luhur.

Pastikeun yén saringan Sadaya aplikasi diterapkeun

4. Gulung ka handap tur néangan aplikasi Olahtalatah di-diwangun.

Gulung ka handap sareng milarian aplikasi Olahtalatah anu diwangun

5.Klik eta teras ketok dina Pilihan neundeun.

Pencét éta teras ketok pilihan Panyimpenan

6. Teras, ketok dina Hapus data.

Ketok Hapus data dina Panyimpenan aplikasi Olahtalatah

7.A warning bakal muncul nyebutkeun sakabéh data bakal dihapus permanén . Klik dina Tombol Pupus.

Peringatan bakal muncul nyatakeun yén sadaya data bakal dihapus permanén

8. Salajengna, ketok dina Hapus Cache kancing.

Ketok dina tombol Hapus Cache

9. Sanggeus ngalengkepan léngkah-léngkah di luhur, sadaya data nu teu kapake & cache bakal diberesihan.

10.Now, balikan deui telepon Anjeun tur tingal lamun masalah ieu ngumbar atanapi henteu.

Métode 7: Nonaktipkeun iMessage

Dina iPhones, pesen dikirim sareng ditampi nganggo iMessage. Janten, upami anjeun parantos ngarobih telepon anjeun tina iPhone ka Android atanapi Windows atanapi Blackberry maka anjeun sigana bakal nyanghareupan masalah henteu tiasa ngirim atanapi nampi pesen téks sabab anjeun tiasa hilap mareuman iMessage sateuacan ngalebetkeun kartu SIM anjeun kana telepon Android. Tapi entong hariwang sabab anjeun tiasa gampang ngabéréskeun ieu ku nganonaktipkeun iMessage ku cara nyelapkeun deui SIM anjeun kana sababaraha iPhone.

Pikeun nganonaktipkeun iMessage tina SIM anjeun, tuturkeun léngkah-léngkah ieu:

1.Selapkeun kartu SIM anjeun deui kana iPhone.

2. Pastikeun Anjeun data seluler ON . Sakur jaringan data sélulér sapertos 3G, 4G atanapi LTE bakal jalan.

Pastikeun data seluler anjeun ON

3. Pindah ka Setélan teras ketok Talatah & layar di handap bakal muncul:

Pindah ka Setélan teras ketok Pesen

Opat. Pareuman tombol gigireun iMessage pikeun nganonaktipkeun eta.

Toggle off tombol gigireun iMessage pikeun nganonaktipkeun eta

5.Now balik deui ka Setélan deui teras ketok on FaceTime .

6. Toggle kaluar tombol gigireun FaceTime pikeun nganonaktipkeun.

Togél pareum tombol di gigireun FaceTime pikeun nganonaktipkeunana

Saatos ngalengkepan léngkah-léngkah di luhur, cabut kartu SIM tina iPhone sareng selapkeun kana telepon Android. Ayeuna, anjeun tiasa fix teu bisa ngirim atawa nampa talatah teks dina masalah Android.

Métode 8: Ngarengsekeun Konflik Parangkat Lunak

Nalika anjeun nganjang ka Google Playstore pikeun ngaunduh aplikasi naon waé, maka anjeun bakal mendakan seueur aplikasi pikeun fungsionalitas anu khusus. Janten upami anjeun parantos ngaunduh sababaraha aplikasi anu ngalaksanakeun fungsi anu sami maka ieu tiasa nyababkeun konflik parangkat lunak sareng ngahambat kinerja unggal aplikasi.

Nya kitu, upami anjeun masang aplikasi pihak katilu pikeun ngatur téks atanapi SMS, éta pasti bakal nyiptakeun konflik sareng aplikasi olahtalatah anu diwangun dina alat Android anjeun sareng anjeun moal tiasa ngirim atanapi nampi pesen. Anjeun tiasa ngabéréskeun masalah ieu ku ngahapus aplikasi pihak katilu. Ogé, disarankan pikeun henteu nganggo aplikasi pihak katilu pikeun nga-sms tapi upami anjeun masih hoyong ngajaga aplikasi pihak katilu sareng henteu hoyong nyanghareupan masalah konflik parangkat lunak teras laksanakeun léngkah-léngkah ieu:

1.Kahiji sakabeh, pastikeun yén aplikasi olahtalatah anjeun diropéa kana versi panganyarna.

2. Buka Google Playstore ti layar utama Anjeun.

Buka Google Playstore tina layar utama anjeun

3.Klik atawa ketok dina tilu garis Ikon sayogi di belah kénca juru luhur Playstore.

Pencét ikon tilu garis anu aya di belah kénca juru luhur Playstore

4. Ketok dina Aplikasi sareng kaulinan kuring .

Ketok Aplikasi sareng kaulinan abdi

5. Tingali upami aya apdet anu sayogi pikeun aplikasi olahtalatah pihak katilu anu anjeun pasang. Upami sayogi teras ngapdet.

Tingali upami aya apdet anu sayogi pikeun aplikasi olahtalatah pihak katilu

Métode 9: Laksanakeun Reset Pendaptaran Jaringan

Upami anjeun henteu tiasa ngirim atanapi nampi pesen, panginten aya masalah sareng jaringan anjeun. Janten, ku ngadaptarkeun deui nganggo telepon sanés anu bakal nimpa pendaptaran jaringan dina nomer anjeun tiasa ngabéréskeun masalah.

Pikeun ngalakukeun pendaptaran jaringan deui tuturkeun léngkah-léngkah ieu:

  • Candak kartu SIM tina telepon anjeun ayeuna teras selapkeun kana telepon anu sanés.
  • Hurungkeun telepon sareng antosan 2-3 menit.
  • Pastikeun gaduh sinyal sélulér.
  • Sakali, éta boga sinyal sélular, mareuman telepon.
  • Candak deui kartu SIM teras selapkeun kana telepon dimana anjeun ngalaman masalah.
  • Hurungkeun telepon sareng antosan 2-3 menit. Bakal otomatis reconfigure pendaptaran jaringan.

Sanggeus ngalengkepan léngkah di luhur, Anjeun bisa jadi teu nyanghareupan masalah dina ngirim atawa narima talatah teks dina telepon Android Anjeun.

Métode 10: Ngalakukeun Reset Pabrik

Upami anjeun parantos nyobian sadayana sareng masih nyanghareupan masalah maka salaku jalan terakhir anjeun tiasa ngareset pabrik telepon anjeun. Ku ngareset pabrik telepon anjeun, telepon anjeun bakal jadi anyar kalawan aplikasi standar. Pikeun ngareset pabrik telepon anjeun tuturkeun léngkah-léngkah ieu:

1.Buka Setélan dina telepon anjeun ku ngaklik ikon setélan.

Buka Setélan ku ngaklik ikon setélan dina alat anjeun

2.Setélan kaca bakal muka nepi teras ketok on Setélan tambahan .

Halaman Setélan bakal dibuka teras ketok Setélan tambahan

3. Salajengna, ketok Cadangan tur reset .

Ketok dina Nyadangkeun tur reset dina setélan tambahan

4.Dina cadangan tur reset, ketok on Reset data pabrik.

Dina cadangan sareng reset, ketok Reset data pabrik

5. Ketok dina Reset telepon pilihan sadia di handap kaca.

Ketok dina Reset telepon pilihan sadia di handap kaca

Saatos ngalengkepan léngkah-léngkah di luhur, telepon anjeun bakal ngareset pabrik. Ayeuna, anjeun kedah tiasa ngirim atawa nampa talatah teks dina alat Anjeun.

Disarankeun:

Abdi ngarepkeun léngkah-léngkah di luhur ngabantosan sareng ayeuna anjeun bakal tiasa Fix Teu Bisa Ngirim Atawa Narima Talatah Téks Dina Android , tapi upami anjeun masih gaduh patarosan ngeunaan tutorial ieu, mangga naroskeun aranjeunna dina bagian koméntar.

Aditya Farrad

Aditya mangrupikeun profésional téknologi inpormasi anu ngamotivasi diri sareng parantos janten panulis téknologi salami 7 taun ka pengker. Anjeunna nyertakeun jasa Internét, mobile, Windows, parangkat lunak, sareng pituduh Kumaha-cara.