Hipu

Kumaha Ngalereskeun Speaker Android Henteu Gawé

Dipasang dinaPanungtungan diropéa: 13 Agustus 2021

Alat Android bari impeccable pikeun sabagéan ageung, teu tanpa flaws. Hiji masalah umum anu boga pamaké scratching huluna maranéhanana nyaéta, spiker internal telepon teu jalan. Sateuacan anjeun buru-buru ka pusat jasa sareng ngaluarkeun artos anu ageung, aya sababaraha panyabutan masalah anu anjeun tiasa cobian di bumi. Baca di handap pikeun neuleuman kumaha carana ngalereskeun spiker Android masalah teu jalan.

Speaker mangrupikeun bagian dasar tina alat sélulér naon waé, janten nalika aranjeunna lirén damel, éta nyababkeun seueur hanjelu pikeun pangguna. Masalahna tiasa aya hubunganana sareng parangkat lunak atanapi parangkat lunak. Sanaos seueur masalah hardware peryogi bantosan profésional, masalah sareng parangkat lunak tiasa direngsekeun di bumi. Tapi ke heula, hayu urang ngaidentipikasi sumber masalah. Ngan lajeng, urang bakal bisa milih solusi luyu.

Kumaha Ngalereskeun Speaker Android Henteu Gawé

eusi[ nyumput ]

Kumaha Ngalereskeun Speaker Android Henteu Gawé

Diagnosis: Speaker Android henteu jalan

Ieu sababaraha cara anjeun tiasa ngajalankeun tés diagnostik dina telepon Android anjeun pikeun nangtoskeun panyababna spéker telepon teu tiasa dianggo nalika aya masalah telepon:

hiji. Anggo Alat Diagnostik Android anu diwangun : Seueur alat Android nganggo alat diagnostik inbuilt anu tiasa diakses nganggo telepon telepon. Kodeu beda-beda dumasar kana modél alat sareng versi Android.

  • Boh nelepon *#0*#
  • atanapi dial *#*#4636#*#*

Sakali alat diagnostik parantos diaktipkeun, jalankeun tés hardware. Alat bakal maréntahkeun speaker pikeun muterkeun audio. Upami sasuai, maka spiker anjeun dina kaayaan berpungsi.

dua. Anggo Aplikasi Diagnostik pihak katilu : Upami alat anjeun henteu nawiskeun alat diagnostik anu diwangun, anjeun tiasa nganggo aplikasi pihak katilu pikeun tujuan anu sami.

  • Buka Google Play Store dina alat Android Anjeun.
  • Ngundeuréta TestM Hardware aplikasi.
  • Jalankeun aplikasi sareng ngajalankeun tés pikeun nangtukeun naha spiker lepat téh alatan masalah hardware atawa software.

3. Boot dina Modeu Aman : Anu Modeu Aman dina Android nganonaktipkeun sadaya aplikasi pihak katilu sareng ngaleungitkeun seueur bug dina alat anjeun.

  • Tahan éta Tombol daya dina alat Anjeun pikeun mawa kaluar pilihan reboot.
  • Ketok jeung tahan tombol Daya Pareum tombol dugi ka naroskeun anjeun reboot kana modeu aman.
  • Ketok dina OKÉ pikeun boot kana modeu aman.

Sakali telepon anjeun dina modeu aman, muterkeun audio jeung nguji naha spiker Android masalah teu jalan geus dibereskeun. Lamun henteu, hayu urang ayeuna ngabahas métode pikeun ngabéréskeun speaker internal telepon teu bisa dipake dina alat Android.

Catetan: Kusabab smartphone henteu gaduh pilihan Setélan anu sami, sareng béda-béda ti produsén ka produsén, ku kituna, pastikeun setélan anu leres sateuacan ngarobih naon waé.

Hayu urang tingali kumaha ngalereskeun spiker internal telepon masalah teu jalan kalayan pituduh anu didaptarkeun di handap ieu:

Métode 1: Nonaktipkeun Modeu Jempé

Modeu Silent dina Android bari ngabantosan pisan, tiasa ngabingungkeun pangguna novice. Kusabab fitur ieu tiasa gampang diaktipkeun, seueur pangguna anu teu kahaja ngahurungkeunana. Teras, aranjeunna heran naha teleponna bisu atanapi spiker telepon teu tiasa dianggo nalika nelepon. Kieu kumaha carana ngalereskeun spéker internal telepon henteu jalan ku nganonaktipkeun Modeu Jempé:

Dina alat Android anjeun, nitenan bar status. Pilarian ikon: bel kalawan mogok-liwat . Upami anjeun tiasa mendakan simbol sapertos kitu, maka alat anjeun dina Modeu Jempé, sapertos anu digambarkeun.

Dina alat Android Anjeun, perhatikeun bar status jeung kasampak kaluar pikeun ikon | Ngalereskeun spiker Android teu jalan

Aya dua cara pikeun mareuman Modeu Silent dina telepon anjeun:

Pilihan 1: Métode potong kompas ngagunakeun kenop polumeu

1. Pencét tombol Tombol polumeu nepi ka pilihan sora jadi katempo.

2. Ketok dina ikon panah leutik di handapeun slaider pikeun nembongkeun sadaya pilihan sora.

3. Séred geseran ka na nilai maksimum pikeun mastikeun yén speaker anjeun mimiti fungsi deui.

Séred geseran ka nilai maksimum pikeun mastikeun yén speaker anjeun | Ngalereskeun spiker Android teu jalan

Pilihan 2: Sesuaikeun Sora nganggo Setélan Alat

1. Pikeun nganonaktipkeun Silent Mode, buka Setélan aplikasi.

2. Ketok dina Sora pikeun muka sadaya setelan nu patali jeung sora.

Ketok dina 'Sora

3. Layar salajengna bakal ngandung sakabéh kategori sora alat Anjeun bisa ngahasilkeun viz Media, Telepon, Bewara, jeung Alarm. Ieuh, sered geseran ka nilai luhur atawa deukeut-maksimum.

Ketok dina geseran sadaya pilihan sareng sered ka nilai maksimalna. Ngalereskeun spiker Android teu jalan

4. Saatos Anjeun nyered unggal slaider, telepon Anjeun bakal hurung pikeun demonstrate polumeu nu slaider geus disetel. Lantaran kitu, anjeun tiasa nyetél geseran saluyu sareng kabutuhan anjeun.

Upami anjeun tiasa ngadangukeun sora, teras spiker telepon teu tiasa dianggo salami masalah telepon parantos direngsekeun.

Baca ogé: Ningkatkeun Kualitas Sora & Ningkatkeun Jilid dina Android

Métode 2: Ngabersihan Jack Headphone

Jack headphone ngidinan Anjeun pikeun nyambungkeun alat audio ka telepon Android Anjeun. Nalika alat disambungkeun ngaliwatan jack headphone 3mm, a ikon headphone nembongan dina panel bewara. Nanging, aya sababaraha kasus dimana pangguna ningali simbol headphone dina teleponna, sanaos henteu aya alat sapertos anu disambungkeun. Ieu bisa disababkeun ku partikel lebu nu geus netep di jero jack 3mm. Ngabersihan jack ku:

  • niupan hawa ka dinya pikeun ngaleungitkeun lebu.
  • ngagunakeun iteuk non-logam ipis pikeun ngabersihan sacara lembut.

Métode 3: Ngarobih Kaluaran sacara manual ka Speaker Telepon

Upami alat Anjeun masih nunjukkeun yen eta disambungkeun ka headset, sanajan teu, Anjeun kudu ngarobah setelan audio kaluaran sacara manual. Turutan léngkah-léngkah anu dipasihkeun pikeun ngarobih kaluaran audio ka spiker telepon supados ngalereskeun spiker Android henteu tiasa dianggo nganggo aplikasi pihak katilu, Pareuman Headphone (Aktipkeun Speaker) . Antarbeungeut aplikasi saderhana pisan sareng anjeun tiasa ngarobih kaluaran audio kalayan sakedap saklar.

1. Ti Google Play Store , ngundeur Nonaktipkeun Headphone .

Pasang Pareuman Headphone (Aktipkeun Speaker).

2. Ketok dina Modeu Speaker pilihan, sakumaha disorot.

Ketok dina 'Speaker Mode' | Fix spiker internal telepon teu jalan

Saatos spiker diaktipkeun, puterkeun musik sareng hurungkeun polumeu. Pariksa yén spéker internal telepon masalah teu jalan geus direngsekeun.

Métode tambahan

hiji. Reboot Alat Anjeun: Perbaikan anu sering diremehkeun pikeun seueur masalah, rebooting alat anjeun tiasa mupus bug tina sistem operasi anjeun. Rebooting hiji Android boro butuh waktu jeung teu boga downside. Ku kituna, ngajadikeun eta patut ditembak.

dua. Reset ka Setélan Pabrik : Lamun kabeh métode séjén gagal, lajeng ngareset alat Anjeun mangrupa pilihan giat. Inget pikeun nyadangkeun sadaya data anjeun sateuacan ngalakukeun reset pabrik telepon.

3. Cabut Telepon anjeun tina Panutupna : Panutup smartphone hefty tiasa ngahambat sora spiker anjeun sareng sigana sapertos spiker internal telepon henteu jalan, nalika éta, saleresna, fungsina leres.

Opat. Simpen Telepon anjeun dina Béas: Métode ieu sanaos teu konvensional paling pas upami telepon anjeun ngalaman kacilakaan cai. Nempatkeun telepon baseuh dina béas tiasa ngaleungitkeun sistem Uap sareng kamungkinan ngalereskeun spiker Android anu teu tiasa dianggo.

5. Nganjang ka hiji Service Center otorisasi : Sanajan sagala usaha anjeun, lamun spiker alat Anjeun masih unresponsive, teras nganjang ka puseur layanan otorisasi pangcaketna nyaeta pangalusna alungan anjeun pikeun ngalereskeun spiker internal telepon masalah teu jalan.

Disarankeun:

Simkuring miharep anjeun geus junun junun ngalereskeun spiker Android henteu tiasa dianggo. Hayu urang terang metodeu mana anu dianggo pikeun anjeun. Upami anjeun gaduh patarosan atanapi bongbolongan, teras punten leupaskeun aranjeunna dina bagian koméntar di handap.

Elon Decker

Elon nyaéta panulis tech di Cyber ​​S. Anjeunna geus nulis kumaha-pikeun pituduh pikeun ngeunaan 6 taun ayeuna sarta geus katutupan loba jejer. Anjeunna resep nutupan topik anu aya hubunganana sareng Windows, Android, sareng trik sareng tip panganyarna.